Gemiddeld eten we zo’n 192 eieren per persoon per jaar. Driekwart daarvan als ‘heel’ ei, de rest is verwerkt in o.a. koekjes, mayonaise, salades, pasta’s e.d.

ONZE SCHARRELEIEREN, OVERHEERLIJK

De Kakelhoeve heeft bruine en witte scharrelkippen en dus ook bruine en witte scharreleieren. Met gemiddeld 1 ei per kip per dag worden dagelijks ongeveer 100.000 eieren ‘geraapt’ en geselecteerd. De kakelverse eieren gaan via de eierband naar de verwerkingsruimte waar ze na de kwaliteitscontrole automatisch voorzien worden van een kwaliteitsprint die de herkomst garandeert. Door middel van een robot worden de eieren op pallets gestapeld waarna deze verzameld worden in de opslagruimte. Minimaal tweemaal per week worden de eieren opgehaald en vinden dan de weg naar de supermarkt.

Smaak en kwaliteit
Een diervriendelijke en gezonde verzorging en (h)eerlijk vers voer staan garant voor smaakvolle eieren van topkwaliteit. Eieren zijn een bron van essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine B2, foliumzuur, vitamine D, vitamine E, fosfor, ijzer, zink en jodium. Stuk voor stuk belangrijke bouwstoffen voor een goede groei en ontwikkeling van ons lichaam. Een eitje... lekker gezond!

© De Kakelhoeve | Nieuwedijk 25 Oirschot | Telefoon 0499 - 574244 | info@kakelhoeve.nl