Eieren... lekker gezond. Vol belangrijke bouwstoffen voor een goede groei en ontwikkeling van ons lichaam. En weinig calorien, dus géén dikmaker.

ONZE SCHARRELKIPPEN, BRUIN EN WIT

De Kakelhoeve is een modern pluimveebedrijf met zo’n 100.000 scharrelkippen. We hebben zowel bruine als witte kippen. Verdeeld over twee stallen uitgevoerd als een volièresysteem met overdekte uitloop. Hier kunnen de kippen vrij rondscharrelen en in de overdekte uitloop genieten van de buitenlucht. De stallen zijn op verschillende niveau’s voorzien van voergoten en drinkbakken zodat de kip naar eigen behoefte kan eten en drinken. Voor een middagdutje of de nachtrust zijn voldoende zitstokken aangebracht.

Legnest
De kippen hebben een speciaal legnest waar ze in alle rust hun ei kunnen leggen. De eieren rollen vanuit het legnest op een eierband en worden elke dag vers ‘geraapt’, verwerkt en op pallets verpakt voor vervoer naar de klant.

Onze kippen eten dagelijks ongeveer 12.000 kilo voer, leggen zo’n 6.000 kilo eieren (gemiddeld 1 ei à 60 gram per kip per dag) en ze produceren zo’n 6.000 kilo mest. Deze mest wordt door ons gedroogd in droogtunnels en verwerkt tot 2.000 kilo mestkorrels. Puur natuur!

Zelf het voer maken
Sinds een aantal jaren maakt de Kakelhoeve zelf het voer voor de kippen. In de ‘voerkeuken’ worden grondstoffen uit de regio zoals droge maispitten, tarwe, kalksteentjes en kern gemengd tot een verse voorraad voer. Per voerbeurt wordt steeds de gewenste hoeveelheid CCM toegevoegd voor een betere gezondheid en vitaliteit. (CCM staat voor Corn Cob Mix, een energierijk voer gemaakt van fijn gehakselde maiskolven)

© De Kakelhoeve | Nieuwedijk 25 Oirschot | Telefoon 0499 - 574244 | info@kakelhoeve.nl